Előkészületben! – Játékos szorongásoldás 3-10 éves gyerekeknek

Ez a relaxációs játékokat tartalmazó e-könyv részletes útmutatót tartalmaz, hogyan játszhatunk a gyermekünkkel úgy, hogy közben megnyugodjon, szorongása oldódjon. A könyvben szereplő gyakorlatokat a gyermek egyedül is elvégezheti a hozzá letölthető mp3 hanganyagok segítségével.

Leírás

Legyen a Te gyermekednek is boldog és felhőtlen gyermekkora!

Részlet a könyvből:

“A játékos relaxációs gyakorlatok összegyűjtésénél az életkori sajátosságokat, valamint a gyerekek temperamentumbeli és személyiségbeli különbözőségeit vettem alapul. Az óvodás és kisiskoláskorú gyermekeknek még óriási a mozgásigénye, ugyanakkor minden érdekli őket, imádnak kérdezni, a képzeletükkel játszani. Fontos számukra a mozgás, a zene, a ritmus, a mese, a játék, a rajzolás-festés- gyurmázás – ezt mind-mind próbáltam beépíteni a játékokba.

A játékos relaxációs gyakorlatok tesztelve vannak, saját és kliens gyerekeken, tehát bevált ötleteket teszek közkinccsé. Lehet belőle szemezgetni, válogatni, kísérletezni. A gyerekek imádják az újdonságokat, és természetesen imádják, ha a szülő tud velük foglalkozni, rájuk időt szánni. Imádják és meghálálják: cserébe megnyílnak, odabújnak és nagyon szeretnek majd Bennünket (velük foglalkozó felnőtteket)!”

Hogyan segít ez a relaxációsjáték-gyűjtemény gyermekednek?

 • Észrevétlenül, játék közben sajátítja el a gyermek a megnyugváshoz szükséges készségeket: a nyugodt légzést, a befelé figyelést.
 • Jobb lesz tőle a hangulata.
 • Felszabadulttá, és vidámabbá válik a játékoktól.
 • A mozgékony, energikus gyerekek is megnyugszanak tőle.
 • A szorongó, bátortalan gyermekek nyitottabbá, felszabadultabbá válhatnak általa.
 • Fejleszti az önismeretüket, és a saját test ismeretét.

Miben segít a szülőnek a Játékos szorongásoldás gyűjtemény?

 • Részletes útmutatókat tartalmaz, hogyan játszhatunk a gyermekünkkel úgy, hogy közben megnyugodjon.
 • A mozgékonyabb gyerekek számára is könnyedén megtaníthatjuk általa a hatékony stresszoldás képességét.
 • A szorongó, visszahúzódó gyermekeket könnyebb így megnyitni, bátorítani.
 • A játékok néhány percet vesznek igénybe, utána pedig a gyermekek is jobban lefoglalják magukat.
 • A közös játékok, közös élmények során mélyül a szülő-gyermek kapcsolat, erősebbé válik a kötődés! Ez az alap a későbbi, pl. kamaszkori beszélgetések idején nagyon jól jön majd.
 • A játékos szorongásoldás a szülőre is hat! A szülő is nyugodtabbá, türelmesebbé, és boldogabbá válik, ha gyermekével rendszeresen gyakorol!

A Játékos szorongásoldás című könyvben szereplő gyakorlatokat a gyermek egyedül is elvégezheti a hozzá letölthető mp3 hanganyagok segítségével.

Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke egészséges és boldog lenne. Sokszor azonban közbejönnek váratlan, kiszámíthatatlan dolgok, amivel szülőnek gyermeknek egyaránt szembe kell néznie. Amikor már úgy érezzük, hogy összecsapnak a hullámok a fejünk fölött, és sokszor nincs türelmünk gyermekünkhöz, álljunk meg egy pillanatra és nyissuk ki valahol ezt a könyvet! Játsszunk el belőle egy-két játékot közösen a gyermekünkkel, és garantálom, visszatér a mosoly az arcokra, és a melegség az ölelésekbe! A gyermekek őszinte szeretettel és ragaszkodással hálálják meg, ha a szülő teljes odaadással tud velük lenni.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.